Suddiga läppar [SV]

De första Suddiga läppar dök upp medan konstnären fortfarande studerade vid Ecole des Arts décoratifs i Genève (närvarande HEAD). Till en början var det ett fotografiskt arbete som framkallade e  följd av bilder på en filmremsa där bilden  kom närmare och blev suddig.

2016 bestämde konstnären sig för att omarbeta detta koncept som hon hade lagt åt sidan i många år. Hennes målningar illustrerar då en söt och berusande sensualitet. Att använda en snäv inramning ger bilderna en intim aura, och det fyrkantiga formatet påminner om Polaroidfoton, som om de var stulna bilder. Inramningen lägger också fram en detalj som ger betraktaren nyfiken. Det är ofta en detalj som förför och intresserar oss när vi tittar på en person eller en sak.  Idén att fånga känslan i ett ögonblick understryks också av suddighetseffekten. Till skillnad från omedelbar fotografering tar målning tid att skapa. Målningen i sig representerar alltså sig ett sätt att sublimera ögonblicket.

Med hennes skapelser belyser Konstnären också sensualitet och erotik genom en kvinnas ögon, även om den väsentligen liknar en mans. Vi känner det särskilt i valet av färger. Suddigheten ger bilden mjukhet och blygsamhet. Den rosa belysningen, som finns i de flesta av konstnärens verk, ger en ganska feminin estetik nära de filter som bloggarna använder.

Tillägna sig kvinnlig erotik är mycket viktigt för konstnären, som anser att kvinnor får förfoga över sina kroppar som de vill. Iscensättandet av en del av den kvinnokroppen kräver en stark och självklar kvinnlighet, men också en yttrandefrihet och handlingsfrihet. Kvinnan är inte underkuvad, hon är situationens mästare. Hon accepterar sin egen sensualitet och kan fritt uttrycka den. Det är hon som leder spelet och väljer den bild hon vill ge till andra.

Share your thoughts